Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Női portál

 

  VÁLÁS UTÁNI IDŐSZAK

                

Utána is van élet

 

Szinte minden második házasság válással végződik. Főleg a nőknek nem egyszerű mindent újra kezdeni.

 

Higgyen a tapasztaltaknak: a válás után is van élet.

 

v     Ne veszítse el türelmét. A válóper idején puskaporos otthon a levegő. Nehéz tárgyilagosan megítélni a helyzetet. Ne kapkodjon, ne határozzon meggondolatlanul, és főleg ne égessen fel minden hidat maga mögött. Ilyenkor sokan visszaköltöznek szüleikhez – azért jól gondolja meg ezt is.

v     Gondoljon az anyagiakra. Valószínűleg kevesebb lesz a beosztható pénze, mint korábban. Számítsa ki, hogyan tud belőle kijönni. Írja össze a feltétlenül szükséges kiadásokat, és hogy megvan-e ezek fedezete. Könnyebben tudja beosztani a pénzt, ha háztartási naplót vezet.

v     Ne forraljon bosszút. Ne szövögessen megvalósíthatatlan terveket. Ne gondoljon mindig volt férjére, ne az járjon az eszében, mennyire megbántotta, mennyire tönkretette életét. Fontosabb, hogy magával foglalkozzék, és minél több kellemes perce legyen.

v     Élvezze az egyedüllétet. Egyáltalán nem lesz könnyű, de megtanulható. Ne üljön esténként elkeseredetten a fotelba roskadva. Minden nap keressen valami kikapcsolódást: süssön süteményt, nézzen meg egy filmet, amelyet már régebben szépnek talált, vagy amelyről jót hallott, olvassa újra át leveleit, írjon a barátainak. És minden hétvégén mozduljon el otthonról.

v     Adjon magára. Mosolyogjon gyakran, jobb lesz tőle a hangulata. Öltözködjék csinosan. Mielőtt elmegy otthonról, álljon a tükör elé, és ellenőrizze, jól öltözött-e fel.

v     Figyeljen az egészségére. A válás hosszú hónapokig elhúzódhat, ezek a napok testét, lelkét megterhelik. A stressz ellen küzdeni kell – sportoljon, jógázzon, vegyen nyugtató fürdőt.

v     Menjen  emberek közé. Legalább kéthetenként találkozzék egyik barátnőjével. Igyanak meg egy kávét, kapjanak be egy szelet süteményt, menjenek közösen moziba, színházba, konditerembe. Próbálkozzék valami újjal: Nézzen körül a környezetében, hátha talál egy érdekes klubot jó programokkal.

v     Alakítson ki új szokásokat. Ha eddig a Balatonnál vagy a tengerparton nyaralt, menjen valahová a hegyekbe. Ha eddig a karácsonyt a szüleinél töltötte, most ön lássa vendégül őket.

v     Élvezze önállóságát. Azt, hogy sok olyan dologban dönthet, amelyben korábban a férje határozott. Egyébként is meglátja, milyen sok „férfi feladatot” képes megoldani, az adóbevallás elkészítésétől a számítógép kezeléséig.

v     Új szerelem. Semmiképpen ne siettesse. Hagyjon időt, hogy a sebek begyógyuljanak. Ha úgy érzi, képes újra szeretni, szervezete majd leadja a hívó jeleket környezetének, és előbb-utóbb megjelenik az új társ. Lehet, hogy gyermekei nem lesznek elégedettek választásával. Ehhez joguk van, de ne engedje, hogy zsarolják. Ragaszkodjék ahhoz, hogy barátját, szerelmét maga válassza meg. Meghallgatni a gyerekeit azonban mindenképpen érdemes: nekik is lehet valamennyi igazságuk.                                                

 

10 tipp a jobb közérzetért!

 

Játszadozz kedvedre!
Csinálj mindent fordítva. A reggeli kávét szeretnéd elkészíteni? Minden napos szürke tennivalók? Színesítsd meg a napod ! Menj be háttal a konyhába, fogd a villát a jobb, a kést meg a bal kezedbe, olvasd hátulról a szavakat. Biztos lehetsz abban, hogy az apró örömök máris jobb kedvre derítenek.

 

Számolj el tízig!
Nagyon fontos, hogy számolás közben vegyél nagy levegőket. Mérget vehetsz rá, hogy ezután a gyakorlat után senki sem gyanítja majd azt, hogy néhány másodperccel korábban fortyogtál a dühtől.

 

Képzeld el!
Ha sürgősen meg kell oldanod egy feladatot, vagy komoly kihívások előtt állsz, játssz el magadban egy jelenetet, hogy mit teszel majd, ha helyt kell állnod. Készülj fel képzeletben a rád váró feladatra.

 

 

Nagy segítség a masszírozás!
Legyél te is Tarzan. Döngesd a mellkasod, ezzel serkented vérkeringésed, erősíted immunrendszered.

Úgy érzed majd, hogy semmitől sem kell félned és bármit elérhetsz.

 

Légy kreatív!
Álmodozz egy kicsit, este fürdés előtt illegesd magad a tükör előtt, képzeld el, hogy az Oscar Díjátadó Ünnepségén te vagy a legnagyobb sztár, és a vörös szőnyegen lépkedve integetsz a rajongóidnak. 

 

 

Kacagd ki a bajt!
Mottód legyen: Minden rosszban van valami jó, és az a bizonyos pohár félig tele van.
A nevetés gyógyít! Nézd meg az egyik kedvenc filmed, amin mindig jókat szoktál nevetni.

Úgy fogod érezni, hogy a nevetés által egyre jobban megtelsz energiával.

 

Pattanj fel, amilyen gyorsan csak bírsz!
Ülj le egy székre, majd pattanj fel róla amilyen gyorsan csak bírsz. Ennek hatására garantáltan felfrissülsz. 

A tested és a lelked percek alatt visszanyeri fittségét.

 

Nincs több probléma!
Problémáink úgy nehezednek vállunkra, mintha téglák lennének. Menj el egy tóhoz vagy egy folyóhoz és kacsázz. Képzeld el, hogy minden egyes kavics, melyeket a vízbe dobálsz, egy-egy idegőrlő probléma. Így gyorsan meg tudsz tőlük szabadulni. 

Ami teljesen biztos, hogy könnyebben megtalálod rájuk a megoldást.

 

 

Elő a mókával!
Nincs olyan ember, akivel ne történne minden nap valami kellemes élmény. Ennek tudatában senki sem tud majd kihozni a sodrodból.

Ne felejtsd el este, lefekvés előtt felidézni nap eseményeit, melyek mosolyt csaltak az arcodra.

 

 

Álmodd az álmod!
Csukd be a szemed, gondolj számodra kellemes dolgokra.
A mély levegővétel nyugtató hatású, mely által nyugodt, elégedett és boldog lehetsz.

 

 

Legyen boldog és vidám napod!

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Buy Levothyroxine 75 Mg EllIndify

(EllFraulk, 2019.09.22 14:31)

Viagara 40 Pills For 99$ <a href=http://brandciali.com>cialis 5mg best price</a> Zithromax Tabs Finasteride Cheveux